Atmosfera feerică a sărbătorilor, creată cu ajutorul decoratorilor

Data actualizării: Data publicării:
decoratiuni 071217

Mai sunt aproape trei săptămâni până la Crăciun, dar atmosfera de sărbătoare se simte deja. Mai ales dacă avem parte de ajutorul specialiștilor în decorațiuni. Împodobirea caselor este foarte importantă, spun aceștia, pentru ca bucuria și căldura să învăluie sufletele tuturor. E nevoie doar de puțin efort și de investiții reduse ca să creăm o atmosferă plină de armonie.

Pentru decorarea căminului înaintea sărbătorilor de iarnă, specialiștii recomandă coronițele de Advent, obiecte tradiționale folosite de catolici în perioada de dinaintea Crăciunului. O astfel de coroniță va avea întotdeauna patru lumânări ce simbolizează săsptămânile rămase până la sărbătoarea Nașterii Domnului.

"Avem trei lumânări mov și una roz care se va aprinde în a treia săptămână, fiecare semnificând bucuria și pregătirea pentru Naștere", explică Natalia Mălan, decorator floral.

După așezarea lumânărilor vor fi fixate accesoriile florale, decorațiunile uscate și scorțișoara sau mărul copt. Prețul unei astfel de coronițe începe de la 30 de lei și poate depăși 100 de lei.

"Le facem la cerere, pe comandă, în funcție de preferință. Putem pune culori în culorile natur crem, alb roșu este foarte cerut și căutat și pe comandă - clienții sunt obișnuiți să vină să o comande să fie pregătit special pentru ei", spune decoratorul floral.

Decoratorul poate adăuga bentițe colorate, iar tușa finală este dată de spray-ul care imită zăpada. În afara coronițelor, de Crăciun pot fi realizate o multitudine de decorațiuni. Unele din materiale deosebite, aduse la comandă din străinătate.

"Materiale în primul rând sunt ecologice în al doilea rând sunt naturale și arată foarte bine ne place foarte mult", dă asigurări Dana, proprietara unui salon de frumusețe.

Fie că vorbim de bradul de Crăciun adaptat spațiilor mici sau de luminile ori decorațiunile elegante, ele au un dublu rol: "Ne aduce acea bucurie în suflete, ne scoate puțin copilul din noi, iar pe cealată parte ne aduce o relaxare, o stare plăcută."

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri