Au început lucrările la drumul rapid din Oradea

Data publicării:
drum

Chiar dacă lucrările la drumul expres abia au început, mai mulţi orădeni de pe strada Ecaterina Teodoroiu se plângă că traficul actual le distruge casele. Situaţia se va agrava dacă şoseaua de 3,5 kilometri va fi construită, spun oamenii.

"Ne este teamă că această construcţie va periclita casele, situaţia stabilităţii caselor."

"Nu se mai închid uşile de fel, plus că tot dealul alunecă."

"Partea proastă este că ne e frică de zgomot; am accepta doar dacă se face o protecţie, mai ales pentru locuitorii de pe Ecaterina Teodoroiu."

"Nu este un drum de trafic greu, subliniez încă odată, ci este un drum pentru maşinile mici, astfel încât să nu se creeze un deranj major pentru riverani", a precizat Ilie Bolojan, primarul Oradei.

Primăria Oradea susţine că noua şosea este vitală pentru oraş pentru că va decongestiona traficul de pe străzile principale. O mare parte din bani va fi folosită pentru consolidarea unor porţiuni cu piloni de 10-12 metri adâncime.

"Lucrările de consolidare mai constau în realizarea unor ziduri din beton, iar o parte importantă a cestor lucrări vizează colectarea apelor pluviale", a declarat Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

"Nu avem convingerea că lucrarea se va face atât de bine încât, nici nu este prevăzut în proiect cu parapeţi, cu trotuare."

Nemulţumiţi sunt şi proprietarii de case şi terenuri care au fost despăgubiţi de primărie.

"A fost zona în care am derulat cele mai multe exproprieri în ultimii 25 de ani. Nu a fost o chestiune foarte plăcută, a trebuit să relocăm o parte din locuitorii afectaţi, 9 case, cu unele neplăceri şi cu scuzele pe care le adresăm acestor locuitor afectaţi care  au fost despăgubiţi nu au fost mulţumiţi de modalitatea în care s-a procedat", a declarat primarul Bolojan.

Pentru cele 19 case şi terenuri expropriate primăria Oradea a plătit 6 milioane de lei. Noul drum va costa aproape 15 milioane de euro.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri