Baia Mare a fost desemnată Capitala Tineretului din România în 2018-2019

Data actualizării: Data publicării:
Baia Mare capitala culturala 171115

Baia Mare va fi „Capitala Tineretului din România în 2018-2019". Anunţul a fost făcut sâmbătă seara în cadrul Summitului Tinerilor care a avut loc în Bacău, actualul deținător al titlului. Oraşul a câştigat cu ajutorul unui concept numit #UTurn și toate acţiunile, aproximativ 100 la număr, se vor derula sub sloganul „Tinerii unesc România!". În finală, alături de Baia Mare, s-au aflat Satu Mare şi Iaşi.

Anunţul victoriei a fost făcut de primarul Cătălin Cherecheș, alături de reprezentanţii Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret (FONT) din Maramureş.

"Baia Mare a fost desemnată Capitala Tineretului din România pentru perioada 2 mai 2018 - 1 mai 2019", a anunţat edilul.

"Este o responsabilitate mare pentru că, timp de un an de zile, noi vom reprezenta tinerii din România", a completat Daniel Orza, președintele FONT Maramureș.

Bazat pe conceptul #UTurn, caietul de candidatură al orașului Baia Mare a cuprins peste 50 de pagini și a fost structurat pe 7 domenii de activitate. Printre acestea: educație, sănătate și sport.

"N-am gândit doar proiecte de timp liber și de recreere, ci sunt foarte multe lucruri pe care tinerii pot să vină să le învețe prin trainingurile pe care le oferim", susţine Claudiu, voluntar.

Sub sloganul "Tinerii unesc România", din mai 2018 până în mai 2019 în Baia Mare vor avea loc aproximativ 100 de evenimente dedicate tinerilor. Unele sunt organizate de 12 ani, de când în oraş au apărut primele organizații de tineret.

"Este o confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun. Până la urmă, acest titlu ne ajută să concentrăm energiile actorilor importanți în domeniul tineret înspre aceeași viziune, aceea de a face Baia Mare cel mai prietenos oraș cu tinerii", a explicat Diana Sabo, vicepreședinte FONT Maramureș.

Printre proiectele anunțate de primarul Cătălin Cherecheș pentru perioada cât Baia Mare va fi Capitala Tineretului din România se numără realizarea unui centru dedicat tinerilor şi a unei agenții de turism pentru tineret cu acoperire națională. La acestea se adaugă o caravane care va poposi săptămânal în marile orașe ale țării.

Acum, autoritățile locale se gândesc la următorul titlu pe care vor să îl obțină - cel de Capitală Europeană a Tineretului în 2022.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri