BAIA MARE. Profit în creştere pentru un local care a interzis fumatul in decembrie

Data publicării:
fumat baia mare

Localul din Baia Mare a interzis fumatul încă de la inceputul lunii decembrie a anului trecut.

"Am vrut să fac o încercare și sunt foarte mulțumit de decizia luată. A fost o mărire de încasări la mancare. Mâncarea înainte era 30%, 70% bar. Acum e 50-50 și chiar din cauza asta sunt foarte mulțumit și lumea se bucură", spune Luigi Casagrande Conti, proprietarul pubului.

Angajaţii localului au observat că în locul clienților care petreceau chiar și două ore la masă, pe o consumaţie de valoare mică, vin familii cu copii.

"Pentru mine este un lucru extraordinar de bun pentru că pot să vin împreună cu copilul. Nu suferă din cauza fumatului."

"Chiar ne bucurăm pentru faptul că a crescut volumul la bucătărie și ne bucurăm foarte mult ca au început să vină familii cu copii mici", spune Cosmin Surduc, bucătar-pizzer.

"Eu nu sunt fumătoare și mă cam deranjează să vin în oraș și să ma umplu de fum… sau în timp ce mănânci să simți fum de țigară."

"Am fumat și chiar mă deranjează acum dacă fumează cineva în preajma mea."

Patronii localului au găsit o soluție şi pentru fumători: au montat în fața localului două încălzitoare pe gaz. Cei direct vizaţi au păreri împărţite despre interzicerea fumatului în restaurante şi cluburi.

"Sunt total împotriva acestei legi. Sunt un fumător înrăit și îmi creează disconfort."

"- Te deranjează în vreun fel? E un inconvenient pentru tine acest fapt?
- Nu neapărat."

Legea care interzice fumatul în spațiile publice a fost publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare pe 16 martie.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri