Baia Mare vrea să fie Capitală Culturală Europeană în 2021

Data publicării:
Baia Mare

Baia Mare îşi va depune în luna octombrie pentru candidatura pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

"Printr-un astfel de proiect, Baia Mare poate să se dezvolte, comunitatea băimăreană poate să se energizeze să trăiască. Cred că proiectul ce îl vom depune pentru capitală culturală europeană în 20121 este un proiect unic", consideră Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Pentru titlul de Capitală Culturală a anului 2021, Baia Mare concurează cu alte zece oraşe din România, printre care Cluj-Napoca, Timişoara sau Alba Iulia. Pentru a avea şanse, autorităţile locale vor să promoveze oraşul din Maramureş, în special din punctul de vedere al tradiţiilor.

"Aceste pregătiri există de mai mult timp, cele pe care le avem noi de colonia pictorilor, ateliere de creaţie. Anul viitor vom inaugura bienala de artă cu galeria internațională de artă contemporană", anunţă Laura Ghinea, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Baia Mare.

Ioan Marchiș, directorul Direcției de Cultură Maramureș, completează: "Argumentul nostru forte și nu e singurul este școală băimăreană de pictură. Baia Mare la sfărșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX -lea a fost unul dintre centrele culturale importante ale Europei egal cu Munchen cu Parisul."

Capitala Culturală a Europei este un program iniţiat de Parlamentul European ca să promoveze oraşele din Occident şi cele din Europa de Est.

Redactor: Florina Fofiu
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri