Băile 1 Mai. Concert în inima pădurii

Data actualizării: Data publicării:
concert padure1

A răsunat pădurea în staţiunea Băile 1 Mai din Bihor, la un festival inspirat de la vecinii din Ungaria. Fără boxe care să deranjeze liniştea animalelor sălbatice, trupele invitate au cântat pentru cei prezenţi muzică clasică.

Oameni de toate vârstele au venit să asculte concertul de muzică clasică în pădurea de la Băile 1 Mai.

"- Nu am fost niciodată, acum e prima dată, dar mă simt extraordinar, îmi place.
- Răsună muzica altfel aici?
- Altfel, altfel."

"Foarte frumos și foarte bine, libertatea, liniștea și compozițiile muzicale ne fac să ne simțim foarte bine în aer curat, mai ales cu prietenii."

"Aici se simt bine, după cum vedem, și copiii noștri și noi și cei care iubesc muzica și cei care iubesc natura, deci eu zic că e un eveniment foarte binevenit."

concert padure2
concert padure2

"Inițiativa este extraordinară. În lumea asta tulburată de diferite probleme, liniștea și atmosfera creată de pădure, e un loc extraordinar pentru a asculta muzica care dă echilibru", a declarat Meleg Vilmos, directorul Filarmonicii din Oradea.

Iubitorii muzicii clasice au avut parte şi de degustări de mâncăruri tradiţionale, iar copiii au fost învăţaţi cum să protejeze natura.

"Îmbină (...) cultura cu turismul, pentru că se desfășoară în pădurea de lângă 1 Mai, care este parte a Munților Pădurea Craiului, cea mai importantă destinație de ecoturism din județul Bihor", a spus Norbert Banto, directorul Agenţiei de Management al Destinaţiei Bihor.

Acest festival se desfăşoară în Ungaria de mai mulţi ani, însă, în Bihor evenimentul a ajuns abia la a doua ediţie.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri