Băimăreni arestaţi pentru trafic de droguri. Cultivau canabis pe malul Someşului

Data publicării:
Plantă de Cannabis.
Plantă de Cannabis. Foto: GettyImaes

Trei bărbaţi din Baia Mare au fost arestaţi pentru 30 de zile de Tribunalul Maramureş sub acuzaţia de trafic de droguri. Suspecţii au fost trimişi după gratii după ce anchetatorii de la biroul judeţean DIICOT au aflat că au cultivat plante de canabis pe malul râului Someş.

Cei trei bărbaţi au 34, 37, respectiv 54 de ani şi au fost arestaţi printr-o hotărâre dată astăzi de Tribunalul Maramureş.

„Instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că aceştia, în perioada mai-octombrie 2017, au desfăşurat activităţi ilicite privind cultivarea de plante de cannabis pe un teren neamenajat, situat pe malul râului Someş”, se arată într-un comunicat al instanţei din Baia Mare.

Anchetatorii din cadrul DIICOT Maramureş au stabilit că suspecţii şi-au procurat seminţe de canabis, după care au ales locul unde au plantat răsadurile crescute iniţial în ghivece.

Apoi s-ar fi ocupat de îngrijirea culturii, de recoltarea periodică – în funcţie de nivelul de maturitate al plantelor – şi de depozitarea frunzelor. Faza finală consta prepararea şi pregătirea canabisului pentru uscare, în vederea consumului şi a oferirii altor persoane.

„Inculpaţii au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul fiind înaintat Curţii de Apel Cluj, în vederea soluţionării”, au transmis judecătorii maramureşeni.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri