Balul vânătorilor și pescarilor din Maramureş

Data publicării:
bal vanatori

"După 25 de ani de când organizăm acest eveniment suntem aici, aproape în același număr, vânători și pescari inimoși, ca și cei care am pornit pe acest drum", spune Ioan Pop, președinte AJVPS Maramureș.

Vânător sau pescar, cu toții s-au simțit foarte bine la balul dedicat lor.

"În fiecare an, ca de obicei în ultimii 20 de ani, suntem prezenți. Este o datorie morală a noastră ca să venim împreună cu colegii din tot județul", susţine Carol Șimori, vânător.

"E o atmosferă deosebită, bineînteles. Pescarii și vânătorii vor fi întotdeauna prieteni", a observat Marius Balașfi, pescar.

La un asemenea bal și meniul trebuia să fie unul pe masură. Astfel că toate preparatele care le-au fost servite invitaților au fost realizate pe bază de vânat.

"Avem un medalion din căprioara împănat cu hribe, salvie și șuncă stagionata, ciorbă, bineînțeles, vânătorească. Tot așa, cu carne de mistreț, friptură clasică de mistreț cu un sos brun", a detaliat Vasile Bud, bucătar specialist.

Iar de la masă la dans nu a fost decât un singur pas. Anna Lesko a dat tonul! Cei aproape 300 de vânători și pescari au petrecut până în zori. Cu sau fără povești… vânătorești sau pescărești.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri