BASCHET. Andrei Mandache, despre întoarcerea la CSM-U Oradea: "Am revenit acasă"

Data publicării:
sport mandache

După ce a schimbat mai multe echipe în România şi a evoluat în Cipru şi Statele Unite, Mandache a acceptat oferta lui Şerban Sere şi a revenit la Oradea.

"Ştiu, a trecut foarte mult timp de acum zece ani când am obţinut un rezultat mare pentru baschetul orădean din punctul meu de vedere, dar acele amintiri m-au făcut să mă întorc acasă din punct de vedere baschetbalistic", spune Andrei Mandache.

Mandache va fi coleg la Oradea cu Bogdan Ţîbîrnă şi Dani Popescu, alături de care a evoluat pentru echipa naţională, dar şi cu Uros Lucic şi Sean Barnette, pe care îi cunoaşte din perioada când au jucat împreună pentru Steaua şi U BT Cluj. De fiecare dată când a revenit la Oradea în calitate de adversar, Mandache recunoaşte că a fost impresionat de public.

"Non-stop, publicul în spatele echipei, non-stop agasau într-un fel sau altul adversarul, dar într-un mod, într-un fair-play puţin întâlnit. Când se spune că avem nevoie de al şaselea jucător noi ne referim la suporteri. Nu la soţie, nu la copil, nu la mamă, nu la tată. Suporterul e al şaselea jucător. Are o importanţă foarte mare."

Andrei Mandache provine dintr-o familie de sportivi. Tatăl său este antrenor emerit de baschet, iar mama - antrenoare de handbal. Sora sa, Andra Mandache evoluează în prima ligă din Italia, pentru San Giovani.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri