BASCHET. CSM Oradea începe sezonul în Europa

Data publicării:
sport debut europa baschet

Pentru al doilea an consecutiv CSM CSU Oradea va deschide noul sezon competiţional în baschetul masculin românesc. Dacă anul trecut a făcut-o în Supercupă, alături de U BT Cluj-Napoca, de această dată Oradea va disputa primul meci al sezonului în cupele europene.

Alături de CSU Sibiu, elevii lui Cristian Achim vor juca în turul doi preliminar al FIBA Europe Cup. Prima partidă va avea loc pe 20 septembrie, pe terenul bulgarilor de la Balkan Botevgrad.

"În momentul de faţă nu am multe informaţii. Ştiu doar, ce mi s-a spus, asta e de acum trei zile, că echipa bulgară a făcut nişte transferuri excepţionale", a declarat, la Divizia locală, antrenorul Cristian Achim.

Orădenii s-au mai întâlnit cu o echipă bulgară şi în sezonul trecut, când au eliminat din preliminariile cupelor europene pe Lukoil Academic. Achim crede că istoria se poate repeta.

"Sincer, nu m-am focusat deocamdată pe ei, însă indiferent ce ar fi făcut, cu siguranţă nu ne dăm la o parte şi ne dorim să ne calificăm."

CSM CSU Oradea şi CSU Sibiu vor fi urmate, tot în Europa, de U BT Cluj Napoca, care va juca primul meci oficial pe 24 septembrie, şi de Steaua, pe 4 octombrie.

Redactor: Nicolae Mihalcea
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri