BASCHET. CSM Oradea îşi află azi adversara din Champions League

Data publicării:
sport baschet europa

Markus Studer, preşedintele Consiliului Director al Champions League: "Principiul fundamental este de a oferi o competiţie corectă şi deschisă, bazată pe meritul sportiv."

18 echipe, printre care CSM Oradea şi U BT Cluj, vor intra în competiţie în primul tur. Partidele se vor desfăşura în dublă manşă, pe 27 şi 29 septembrie. Al doilea tur preliminar ar putea scoate în calea orădenilor echipe puternice precum Lukoil Academic din Bulgaria sau Besiktas. Dacă va trece de ambele tururi de calificare, CSM va ajunge în grupele principale, alături de formaţii de top precum Cibona Zagreb sau Aris Salonic.

Nikos Laskaris, BC Aris Salonic: "Vreau să văd cum noi tineri jucători se dezvoltă şi vreau să ajungă să evolueze pentru echipele lor naţionale. Dacă te descurci bine în campionatul naţional, vei juca în Europa. Dacă nu, mai încearcă."

Basketball Champions League este organizată de FIBA şi se doreşte a fi o alternativă la Euroligă, o competiţie organizată de cele mai importante cluburi din Europa. La aceasta din urmă se poate participa doar pe bază de invitaţie.

Redactor: Adrian Ciucuriţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri