BASCHET. Memorialul Antonio Alexe, câştigat de orădeni

Data publicării:
sp memorial baschet

Formaţia orădeană s-a impus de o manieră categorică în toate cele trei jocuri disputate. Victoriile de vineri şi sâmbătă cu Albacomp şi Metalac, scor 79-69 şi respectiv 87-72, au fost urmate de succesul la pas obţinut, duminică, în faţa campioanei Slovaciei, cu scorul de 82-66.

A fost unul dintre, cred eu şi după cum spun şi ceilalţi cunoscători ai baschetului, poate unul dintre cele mai puternice turnee amicale înaintea de începerea campionatului din România. Eu zic că este un rezultat mulţumitor. Mă declar mulţumit de prestaţia echipei", spune Florin Birta, preşedintele CSM Universitatea Oradea.

Cu mai mult de jumătate din primul cinci schimbat faţă de sezonul trecut, antrenorul vicecampioanei României, Cristian Achim s-a declarat mulţumit de rezultat, dar în special de evoluţia echipei care a arătat creştere în joc de la un meci la altul.

„Mă bucur, pentru că am avut un turneu într-adevăr puternic, cu cel puţin două echipe de valoare foarte, foarte mare. Din păcate, a treia echipă a avut ceva jucători indisponibili. A fost un turneu foarte util pentru noi", susţine Cristian Achim, antrenorul CSM Universitatea Oradea.

Dintre noii veniţi la echipa orădeană fundaşul Marcus Hatten s-a făcut cel mai repede remarcat şi a reuşit deja să-l facă uitat pe Will Franklin, plecat în campionatul polonez. Locurile doi şi trei în acest an le-au revenit celor de la Metalac Valjevo, respectiv Albacomp Szekesfehervar. Trofeul Fair-Play a fost acordat campioanei Slovaciei, Inter Bratislava.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri