BASCHET. U-BT Cluj a învins campioana și e în finala Ligii Naţionale după 6 ani

Data actualizării: Data publicării:
sport csm ubt baschet

U-BT Cluj este în finala Ligii Naţionale pentru prima oară după şase ani. În al cincilea meci cu CSM CSU Oradea, decisiv pentru calificare, clujenii au fost conduşi ultima oară în debutul sfertului secund, după care şi-au asigurat un avans de zece puncte la pauza mare (44-34).

Cu 21 de puncte, Kyndall Dykes a fost principalul marcator pentru U-BT Cluj, care nu i-a permis campioanei en-titre să se apropie în a doua jumătate a partidei. S-a terminat 84-78 pentru clujeni, care vor întâlni Steaua în marea finală.

"Nu am crezut niciun moment că putem pierde acest meci. Îi felicit pe jucători pentru felul cum au luptat. Nu este ușor să vii după două meciuri pierdute și să-ti revii și să joci un baschet de calitate", a declarat la final Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor.

"S-au întâlnit două echipe foarte, foarte bune și au fost niște încleștări ieșite din comun. A fost frumos, un duel foarte frumos pentru public. Este evident că suntem extrem de dezamăgiți. Am fost absolut convins că o să-i eliminăm înaintea începerii acestei serii", a adăugat Cristian Achim, tehnicianul învinșilor.

preluare digisport.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri