BASCHET. U-BT - CSM Oradea 89-75. Campioana, învinsă a cincea oară în acest sezon de clujeni

Data actualizării: Data publicării:
sport baschet U BT CSM Oradea

U-BT Cluj îşi continuă supremaţia în Liga Naţională de baschet masculin. Liderul a învins-o cu 89-75 pe CSM CSU Oradea. Deținatoarea Cupei României a învins-o pentru a 5-a oară în acest sezon, din tot atâtea dispute, pe campioana en-titre.

Ardelenii au început însă mai slab meciul din faza a doua a Ligii Naționale. Primele două sfeturi le-au revenit oaspeților din sala "Horia Demian". Oradea conducea cu 48-42 la pauză. A urmat o evoluție excelentă a trupei lui Mihai Silvășan: U-BT a mai primit doar 27 puncte în a doua jumătate și a înscris 47.

Kyndall Dykes a fost remarcatul liderului Ligii Naționale: a reușit să înscrie 21 de puncte. Clujul a câștigat cu 89-75. CSM CSU Oradea a pus capăt astfet seriei de patru victorii în campionat.

"Mă bucur că s-a schimbat atitudinea și mentalitatea noastră după pauză", a declarat antrenorul gazdelor, Mihai Silvășan. "Am controlat primele două sferturi, dar ei au fost mult mai agresivi în sferturile 3 și 4 și au reușit să întoarcă scorul", a recunoscut Cristian Achim, tehnicianul campioanei en titre.

Înainte de meci, Andrei Mandache spunea că şansele celor două echipe erau egale.

„Putem să-i batem, putem să pierdem, aşa cum am pierdut şi până acum, dar rămâne de văzut în ziua meciului, depinde de modul cum vom fi noi pregătiţi fizic şi psihic."

Până la meciul de aseară, cele două echipe aveau un parcurs identic în cea de-a doua fază a campionatului: patru victorii şi o înfrângere.

„O să vedem acum, miercuri, care o să fie adevărata noastră valoare pentru că în sfârşit cred că, părerea mea personală, că vom juca cu cea mai bună echipă din campionatul nostru. Dacă vom reuşi să facem o figură împotriva lor, cu siguranţă atunci vom fi de neoprit", declara căpitanul CSM CSU Oradea.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri