BASCHET. VICTORIE pentru CSM CSU Oradea pe terenul Mureşului! Bihorenii conduc cu 2-1 în finala Ligii Naționale

Data publicării:
CSM Digisport

CSM Oradea a revenit la conducere la general, în finala Ligii Naționale de baschet. Cu cinci victorii consecutive în partidele jucate în ultimii doi ani la Târgu Mureș, bihorenii au început tare. A fost 27-17 la finalul primului sfert, în favoarea jucătorilor antrenați de Cristian Achim, iar gazdele nu au reușit să mai revină în meci. BC Mureș a încercat să se apropie pe tabelă cu aruncări de la distanță, însă Oradea a dat replica la fel de precis.

foto: digisport.ro

S-a terminat 81-72 în favoarea oaspeților, care au dat și principalul marcator al partidei. Martin Zeno a semnat 25 de puncte, în timp ce Martinic a fost cel mai bun om al mureșenilor, cu 20 de puncte.

foto: Gabor Szilagyi/ Digi24 Oradea

foto: Gabor Szilagyi/ Digi24 Oradea

Meciul transmis de Digisport a fost urmărit de suporterii orădeni pe un uriaş ecran amplasat în centrul oraşului, în Piaţa Unirii. Peste 1000 de suporteri pătimaşi înarmaţi cu fulare, tricouri şi cu multă speranţă s-au adunat pentru a trăi împreună emoţiile unei partide extrem de importante pentru echipa de baschet orădeană.

Pe tot parcursul meciului, fanii au aplaudat și au scandat numele echipei favorite.

Eduard Florea, city-managerul municipiului Oradea: „Cred că un eveniment ca şi o finală de campionat nu putem să nu o prezentăm tuturor. Orădenii nu au posibilitatea să meargă până la Târgu Mureş, e o sală mică, ca şi cea din Oradea, aşa că ne-am gândit la această soluţie pentru ei."

Suporterii orădeni vor reveni în Piaţa Unirii luni, de la ora 20, când este programat al patrulea meci al finalei Ligii Naţionale de baschet. În urma acestuia, CSM CSU va putea câştiga, în premieră, titlul de campioană a baschetului românesc. 

Autorităţile locale se gândesc să păstreze ecranul gigant şi pentru meciurile de la Campionatul European de fotbal.

Reporter: Anca Deac

Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri