Baschetbalistele de la CSU Oradea au pregătit prăjituri pentru copiii de la un centru de plasament

Data actualizării: Data publicării:
baschetbaliste prajituri

Gest emoţionant al componentelor echipei de baschet feminin din Oradea. Alături de un bucătar profesionist, sportivele au preparat două tipuri de desert pe care le-au dăruit copiilor unui centru de plasament. În acest fel au vrut să le facă o bucurie celor mici, dar și să promoveze baschetul în rândul acestora.

Împărţite în două echipe, baschetbalistele s-au pus pe treabă după ce au stabilit cele două deserturi pe care le aveau de făcut.

"Una va fi Oreo Cheesecake, ceea ce este într-un fel reţeta mea proprie, iar în a doua parte vom pregăti fondant de ciocolată, adică lava cake, pentru că am înţeles că sunt două fete americane", a spus chef Tiberius Szapanos.

"Ne plac dulciurile, în primul rând, că suntem sportive, ne place şi să gătim, mai mult sau mai puţin", recunoaşte Melania Kokovay, componenta CSM U Oradea.

Prăjiturile gătite de fetele de la CSM U Oradea vor ajunge la un centru de plasament din oraş.

"E foarte plăcut să ne integrăm în cultura din România. Vrem să le transmitem că ne pasă de ei (de copiii din plasament - n.n.) şi că nu e doar despre baschet", spune Britanny Dorsett, jucătoare CSM U Oradea.

"Sunt sigură că nu prea primesc aşa ceva, nu au foarte mulţi vizitatori, pentru că sunt într-un orfelinat, aşa că le va prinde bine un zâmbet şi un desert", a remarcat Kayla Mobley, jucătoare CSM U Oradea.

"Am spus să aducem şi un plus pentru copiii care probabil nu au ocazia foarte des să primească aşa ceva şi atunci ne-am hotărât să gătească fetele pentru ei", a explicat Ioana Anica, antrenoare CSM U Oradea.

Prin gestul lor, sportivele mai au un scop.

"Noi încercăm să promovăm acum baschetul feminin în judeţ şi să avem cât mai mulţi spectatori şi, în al doilea rând, să vină cât mai mulţi copii să practice baschetul", a declarat Adriana Niculescu, antrenoarea CSM U Oradea.

Opt jucătoare şi trei antrenori au luat parte la acţiunea de azi.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri