BIHOR. Cisternă cu substanţe periculoase, lovită pe DN1. Pompierii au izolat zona

Data actualizării: Data publicării:
1_RAW_ACCIDENT_080317
accident Groşi, DN1, Bihor

S-a dat alerta în această dimineaţă pe DN1, unde o cisternă încărcată cu substanţe periculoase a fost implicată într-un accident. În apropiere de Aleşd, vehiculul care transporta 25 de tone dintr-un produs adeziv s-a răsturnat, după ce a fost acroşat de un TIR. Pompierii au izolat zona din cauza încărcăturii cu risc de explozie. Traficul a fost îngreunat mai bine de şase ore între Oradea şi Cluj-Napoca.

accident Groşi, DN1, Bihor
accident Groşi, DN1, Bihor

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 6:30, în localitatea Groşi. Un autotren care transporta haine a lovit cisterna care venea din Ungaria şi se îndrepta spre Luduş. Impactul puternic a făcut ca vehiculul încărcat cu o substanţă periculoasă să se răstoarne în afara drumului.

"Circulam drept pe şosea, când de pe celălalt sens (TIR-ul - n.n.) a trecut pe banda mea şi a intrat în mine. Şi eu nu am mai putut să-l feresc", a povestit şoferul cisternei.

"Un autotren care circula din direcţia Cluj spre Oradea, circulând pe DN1, ajungând în localitatea Groşi, la un moment dat a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în acroşare cu un alt autotren care circula dinspre Oradea", a detaliat inspectorul Sorin Indrieş, Poliţia Rutieră Bihor.

Pentru că exista riscul unei explozii, zona a fost imediat izolată de pompieri pe o rază de 100 de metri.

"Echipajele de primă intervenţie au constatat existenţa unei cisterne încărcate cu un derivat al toluenului, care era ieşită de pe carosabil. S-au făcut primele măsuri de evacuare a cetăţenilor din zonă având în vedere că substanţa este periculoasă. S-a constatat că nu există scurgeri ale substanţei", a declarat colonelul Sorin Caba, şeful ISU "Crişana".

Din impact, TIR-ul cu haine a ajuns într-un gard de beton, din care s-a desprins o bucată care a căzut peste locatarii unei case.

"Eram încă toţi patru. Copiii într-o parte şi noi în cealaltă şi efectiv zburau sticlele. Este un beton de ăla mare care deasupra capului nostru a trecut. Am zis că numai mâna lui Dumnezeu a fost cea care ne-a păzit."

"Din reflex am dat cu mâna, să văd ce se întâmplă, să zbor la copii, uite că am dat cu...s-a tăiat."

Traficul în zonă a fost reluat pe o singură bandă după două ore. Abia în jurul amiezii, când două macarale au mutat vehiculele implicate în accident, circulaţia a revenit la normal. Substanţa periculoasă va fi mutată într-o altă cisternă.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri