BIHOR. Două călăuze şi nouă migranţi, prinşi lângă graniţa cu Ungaria

Data publicării:
migranti calauze
foto: ITPF Oradea

Nouă cetăţeni din Iran, Irak şi Siria au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea lui Mihai, judeţul Bihor, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară. Migranţi erau însoţiţi de două călăuze, cetăţeni români, care urmau să îi transporte până în apropierea frontierei cu Ungaria.

migranti calauze
foto: ITPF Oradea

Întâmplarea a avut loc miercuri, în jurul orei 2. Poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, între Valea lui Mihai şi vama de la Barantău, două maşini care se îndreptau spre graniţă. La volan se aflau doi bărbaţi, de 25, respectiv 36 de ani, din judeţul Timiş.

"În cele două mijloace de transport se aflau, ca pasageri, opt bărbaţi şi o femeie de origine asiatică. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Iran, Irak şi Siria, şase adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani și doi minori, în vârstă de 8, respectiv 16 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România", a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Şoferii le-au spus poliţiştilor de frontieră că primiseră 700 de lei pentru a-i duce pe aisatici până lângă graniţa cu Ungaria, de unde aceştia s-ar fi îndreptat spre Spaţiul Schengen.

Cei nouă cetăţeni străini au fost acuzaţi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei, iar cele două călăuze sunt cercetate pentru trafic de migranţi.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri