Bihor | Elevii unui liceu din Marghita îşi donează uniformele colegilor

Data publicării:
donatie uniforme

Există elevi pentru care şcoala înseamnă o cheltuială prea mare. Mai ales în comunităţile mici, unde veniturile sunt cu mult sub medie. Ca să-şi ajute colegii din familii cu situaţie materiale modestă să nu abandoneze cursurile, mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional "Octavian Goga" din Marghita şi-au donat uniformele şcolare.

Elevă în clasa a VI-a, Alexandra Borota face parte dintr-o familie modestă cu patru copii. Este unul dintre cei care vor primi o uniformă dintre cele donate de colegii mai mari.

"Mă bucură faptul că primesc şi eu, pentru că nu am. Părinţii nu pot să-mi cumpere pentru că se descurcă foarte greu cu banii", recunoaşte fetiţa.

În mai puţin de două săptămâni de când a început colectarea uniformelor, elevii s-au mobilizat şi au donat de la cămăşi şi pantaloni până la cravate, bluze şi sacouri.

"Mi se pare foarte practic. Decât să ne aruncăm uniforma, mai bine să o donăm unor copii care îşi doresc să poarte uniformă şi nu îşi permit să aibă mai multe ţinute vestimentare, probabil mai multe cămăşi sau mai multe fuste. Am donat un sacou, o fustă şi o cravată din clasele primare", spune Diana Demeter, elevă în clasa a XII-a.

Carina Oros, elevă în clasa a XII-a, completează: "Încă de când eram mică am strâns uniforme şi nu ştiam ce să fac cu ele, iar când am auzit de această iniţiativă am avut dorinţa să mă implic şi să le donez şi m-am gândit la colegii mei care chiar au nevoie de ele."

Iniţiativa aparţine Consiliului Şcolar al Elevilor, care a hotărât să vină în sprijinul copiilor ai căror părinţi au venituri modeste, mai ales că preţul unei uniforme depăşeşte 200 de lei.

"Am sesizat că în şcoala noastră sunt şi copii care au o situaţie precară sau o situaţie materială mai precară, aşa că am decis să facem o colectă de uniforme; aşa i-am şi motiva să continue studiile la noi în şcoală. Am strâns până acum aproximativ 30 de uniforme", a explicat Cătălin Puşcaş, reprezentantul elevilor în Consiliul de Administraţie al şcolii.

"Uniforma nu este ieftină, este ca orice alt articol vestimentar în situaţia în care eşti obligat să o porţi, trebuie să-ţi cumperi măcar 2-3 cămăşi, doi pantaloni, două sacouri. Dorinţa lor de a-i ajuta pe cei săraci este un gest de apreciat", a declarat Marcel Sas, directorul Colegiului Naţional "Octavian Goga" din Marghita.

Colecta va dura cel puţin încă o săptămână, după care uniformele vor fi donate elevilor selectaţi.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri