BIHOR. Strângere de fonduri cu ocazia unui turneu de golf

Data actualizării: Data publicării:
golf caritabil

A fost un weekend al golfului într-o localitate din Bihor. 30 de jucători și-au disputat un loc în finala unui circuit internațional care își va desemna câștigătorul în toamnă, în Italia. Evenimentul a avut și un caracter caritabil: organizatorii au strâns fonduri pentru dotarea cu table magnetice a peste 160 de săli dedicate învățământului special din Bihor. În schimb, au oferit degustări de vin, lecții de golf și un test-drive cu o mașină de lux.

Vremea ploioasă nu i-a descurajat pe cei 30 de jucători prezenți pe terenul de golf din Ineu. Cursa pentru premiul cel mare, un loc în finala din Italia a circuitului Carpathian Golf Tour 2017, a început dimineața devreme.

Golful poate fi practicat de oricine, spun jucătorii. Echipamentul este simplu, iar taxa de membru într-un club de golf ajunge până la 600 de euro pe an.

Viorel Coman, jucător de golf: "Se poate cumpăra o trusă de golf cu 100 de dolari, 100 de euro, completă. Iar echipamentul constă în a avea o mănușă pe mâna dreaptă sau stângă (…), niște pantofi cu niște cuie, spike-uri, ca să nu aluneci, o ținută oarecare, obișnuită."

Alexandra Florea, jucătoare de golf: "Sportul acesta are eleganță, fair-play. Sunt câteva dintre motivele principale pentru care joc golf. Partea de socializare, pe care o apreciez foarte mult, pot să spun că am creat încă un grup de prieteni."

Jucătorii experimentați le-au predat copiilor prezenți la eveniment lecții gratuite de golf. Și adulții au beneficiat de acțiuni pregătite de organizatori.

Csaba Bekesi, președintele clubului Rotary 1113 Oradea: "Avem degustare de vinuri, avem pregătită o bucătărie tradițional românească, ardelenească, prin bogracs. Avem înscrieri la un drive-test oferit de un dealer de autoturisme de lux din Oradea."

Concursul a avut și o parte caritabilă.

Călin Păcurar, organizatorul competiției de golf: "Rotary Golf Charity Cup presupune un concurs și un eveniment sportiv, în același timp, care are ca scop strângerea de fonduri pentru cele 166 de clase speciale care sunt în județul Bihor."

Cu banii obținuți vor fi cumpărate table magnetice, necesare copiilor din învățământul special din județ.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri