BIHOR. Un copil de 2 ani din Aleşd a murit din cauza rujeolei

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta la spitalul municipal

Un copil de doi ani din Bihor a murit în urma complicaţiilor provocate de rujeolă. Băieţelul provine din comunitatea de romi din oraşul Aleşd şi era nevaccinat, în ciuda insistenţelor medicului de familie. Este al 25-lea caz de deces din ţară din cauza complicaţiilor rujeolei de la declanşarea epidemiei.

Copilul a fost adus la Spitalul Municipal din Oradea în urmă cu o lună. Prezenta febră şi tuse, iar medicii l-au diagnosticat suspect de rujeolă. Se pare că a intrat în contact cu bolnavi de rujeolă şi astfel a contactat boala.

Medicii au început tratamentul, dar la nici două zile, băieţelul a fost externat pe răspunderea rudelor.

S-a întors în spital într-o stare mult mai gravă câteva zile mai târziu. A fost mutat pe secţia ATI şi i s-au administrat antibiotice. Pe 4 mai Institutul Cantacuzino a confirmat serologic diagnosticul de rujeolă.

De marţi, 9 mai, au început complicaţiile respiratorii asociate rujeolei, iar decesul a survenit ieri dimineaţă. Este al 25-lea deces din cauza rujeolei din România de la izbucnirea epidemiei. În ţară au fost raportate până acum peste 5200 de îmbolnăviri.

Astăzi a început şi dezbaterea publică pe tema vaccinărilor.

Redactor: Bogdan Băcilă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri