Bilanţ la Poliţia Locală Oradea. Agenţii au dat aproape 12.000 de amenzi în 2016

Data actualizării: Data publicării:
politia locala bilant

Aproape 12.000 de amenzi în valoare de peste 600.000 de euro. Este bilanţul Poliţiei Locale din Oradea pentru anul trecut. Asta în urma a nu mai puţin de 7.200 de solicitări, dintre care mai bine de 1.800 făcute online; cele mai multe pentru parcările din oraş, dar şi pentru depozitarea ilegală a deşeurilor.

„Ce ne-a interesat cel mai mult anul trecut au fost curăţenia, imaginea oraşului întreţinerea faţadelor, terenurile insalubre - tot ce ţine de cerşetorie, persoane fără adăpost, lucruri care duc spre o imagine mai bună a oraşului”, susţine Cristian Beltechi, directorul Poliţiei Locale Oradea.

În total, au fost aplicate 11.983 de amenzi în valoare de 2.815.000 de lei, sancţiuni care au un grad de încasare de peste 75%. Anul trecut, agenţii Poliţiei Locale au avut mai multe acţiuni pentru combaterea cerşetoriei, dar şi pentru găsirea celor care depozitează ilegal gunoi în diverse zone ale oraşului.

„În doi ani au fost ridicate peste 2.000 de persoane: (...) avem în jur de 120 din municipiul Oradea, iar din alte judeţe sau alte localităţi diferenţa până la 2000”, susţine directorul Poliţiei Locale Oradea. „Am înregistrat o diminuare a depozitelor de deşeuri din oraş cu aproximativ 80%. Acum aproape toţi merg la groapa de gunoi. Au fost foarte multe acţiuni cu Garda de Mediu.”

La rândul său, Florin Birta, viceprimarul Oradei, a declarat că „s-a bătut monedă pe faţadele neîngrijite din oraş şi cu siguranţă vom continua aceste lucruri şi în 2017 şi mai mult, pentru că avem cadrul cu supraimpozitare în 2017 - vom avea acţiuni pe aceste terenuri neîngrijite".

Poliţia Locală Oradea funcţionează cu un număr de 51 de agenţi.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri