Bogaţii Europei au vânat în Bihor. Partida de vânătoare din acest an organizată de Ion Ţiriac ar putea fi ultima

Data publicării:
balc

Bogaţii lumii au răspuns şi anul acesta invitaţiei lui Ion Ţiriac. Ar putea fi însă ultima lor întâlnire la Balc, iar vestea nu le-a căzut prea bine. Contractul dintre omul de afaceri şi Romsilva a expirat în vară şi statul refuză să îl prelungească. Ion Ţiriac se judecă acum pentru cele aproape o mie de hectare.

"Mai arătăm băieţilor ăstora care sunt importanţi din afară că se poate şi în România; şi să vă uitaţi o dată cât au investit ei în România", a spus prinţul Dimitrie Sturza.

Invitații au început să sosească vineri seară, iar printre ei s-au aflat oamenii de afaceri Wolfgang Porsche, Franz Rauch și Stefano Ricci, cunoscutul designer vestimentar italian:

"- Motivul vizitei dumneavoastră în România?

- Să mă întâlnesc cu prietenii şi să vânez."

Sute de mistreţi, mânaţi de oamenii din sat, au ajuns în bătaia puştilor. La Complexul de Vânătoare de la Balc a ajuns sâmbătă și un reprezentant al unei organizații care luptă împotriva abuzurilor contra animalelor. Acesta a cerut oprirea imediată a vânătorii. El a susţinut că este ilegală, a sunat la 112 și a solicitat un echipaj de poliție.

"Din punctul meu de vedere, aceasta este o infracțiune în desfășurare. Uzul de armă într-un complex de vânătoare de acest gen este interzis exact prin legea armelor și vânătorii", consideră Claudiu Dumitriu, reprezentantul unui ONG.

Tradiţia vânătorilor din Balc a început în 2005, când s-a iscat şi un mare scandal. Printre invitaţi a fost şi ex-premierul Adrian Năstase. 185 de mistreţi au fost ucişi la prima vânătoare şi cu 23 de trofee sângeroase s-a mândrit Adrian Năstase, desemnat cel mai bun vânător. Activiştii pentru drepturile animalelor au protestat vehement şi de atunci o fac în fiecare an în faţa domeniului de la Balc.

Reporter: Yvette Mîrza

Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri