Bursa de Valori Bucureşti oferă 30 de mii de lei virtuali pentru tranzacţionare

Data publicării:
bursa 291014

"Este ora 9 şi 45 de minute, tocmai s-a deschis şedinţa de tranzacţionare de astăzi."

Aşa începe orice dimineaţă din viaţa unui broker sau a unui investitor la bursă. Un ecran cu grafice şi cifre, care unui neiniţiat nu îi spun mai nimic. Cornel investeşte la bursă de 15 ani şi ştie exact ce înseamnă modificarea fiecărei zecimale.

"- Cum vă daţi seama că a fost o zi bună sau o zi proastă?
- La sfârşit, sunt jucători care fac şi speculaţii şi investiţii pe termen mediu şi lung. De obicei ... mai câştig", spune Cornel Foltuţ.

Şi nu puţin, având în vedere că aceasta este singura sa ocupaţie. Bursa de Valori Bucureşti vrea să atragă şi alţi astfel de jucători pe piaţă, prin organizarea unui concurs virtual, pe o platformă online.

"Partea competiţională va consta în tranzacţionarea virtuală a 30 de mii de lei, puşi la dispoziţie de către Bursa de Valori Bucureşti. Platforma de tranzacţionare este una cunoscută, Arena XT", explică Alina Silaghi, managerul unei firme de brokeraj

Bursa de Valori Bucureşti funcţionează din 1997, după o lungă pauză în perioada comunismului. Ea a cunoscut creşteri constante în primii zece ani de funcţionare, însă criza din 2009 a adus-o la minime istorice. Lucrurile au revenit la normal abia în 2014, un an foarte bun pentru investitori. Prin această iniţiativă, Bursa încearcă să crească numărul de utilizatori.

"O iniţiativă educaţională pe termen lung, ca să creştem vizibilitatea pieţei de capital. Şi asta am gândit-o prin organizarea unei competiţii", susţine Remus Stoica, din cadrul Bursei de Valori București.

Concursul va avea loc între 24 noiembrie 2014 şi 30 ianuarie 2015. În această perioadă, cei interesaţi vor putea accesa o platformă online, pentru a face tranzacţii cu acţiuni ale unor companii care există şi în realitate. Cei care vor avea cele mai bune rezultate vor câştiga premii în bani, produse electronice şi ore de practică plătită la o mare companie americană de consultanţă şi audit. La Oradea, lansarea concursului va avea loc pe 6 noiembrie, în Aula Universităţii, de la ora 16.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Tiberiu Catrişcău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri