Sari la conținut
News Alert

Butelia, la un click distanţă. Orădenii își pot comanda buteliile prin intermediul unei aplicații mobile

Mulţi dintre români îşi amintesc că înainte de 1989 schimbarea buteliei era o operaţiune care se măsura chiar şi în zile.

"- Stăteam mult în zăpadă, așteptam foarte mult și era o problemă mare.
- Cam cât timp stăteați la coadă?
- Și zile."

"Duceam săniuța aici, lângă Colectiva Seleuș, că venea o mașină, dădea la cunoscuți ceva și o tundea."

Corvoada de altădată s-a transformat acum într-o operaţiune care durează câteva minute. Mai nou nici nu e nevoie să ieşi din casă pentru a schimba butelia. O demonstrează o aplicație web dezvoltată de câţiva orădeni care le permite clienţilor să plaseze comanda online.

"Zicem tipul de butelie care îl dorim: butelie galbenă, albastră sau roșie, numărul buteliilor, nivelul de urgență: normal sau urgent, după care mergem înainte, ne completăm strada"

De cât practică este aplicația s-a convins și Lavinia Vasilescu: "Mult mai ușor, pentru că din locuința noastră facem comanda, suntem serviți, cu montaj inclus și fără niciun cost în plus față de prețul buteliei."

Pe cât e de ușor de folosit aplicaţia, pe atât e de complexă. O echipă de programatori a lucrat timp de un an la dezvoltarea ei.

"A venit din dorința de a crea un produs revoluționar, de a ușura accesul utilizatorilor la produsele noastre. În două, trei minute se poate comanda butelia. Este acasă, la domiciliu în jumătate de oră, o oră maximum", spune Rareș Silaghi, manager de produs.

"Dezvoltarea unei astfel de aplicații de genul acesta este destul de sofisticată. Am format o echipă de patru persoane care și în momentul de față lucrează pentru adăugarea de noi funcții", susţine Cătălin Rus, administratorul agenției de marketing digital.

Chiar dacă a fost lansată de puţin timp, aplicaţia a fost descărcată de sute de utilizatori.

"În faza de pilot am avut deja câteva comenzi. Suntem și cunoscuți pe piață, întrucât stă în spatele nostru o tradiție de circa 40 de ani", spune Traian Cociuba, directorul general al firmei de distribuţie a buteliilor.

O butelie comandată prin intermediul aplicaţiei costă 51 de lei. În preț este inclusă livrarea dar și montarea ei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi