Cadavru decapitat, găsit în subsolul unei clădiri abandonate din Oradea

Data publicării:
cadavru1

Pompierii au fost chemaţi de locuitorii de pe Calea Clujului, care au observat fumul care ieşea de la subsolul unei case în ruină. Ştiau că acolo stau de obicei oamenii străzii şi bănuiau că ei au provocat incendiul.

"Dorm boschetarii ăştia, domnule. Să facă un zid acolo, să nu intre acolo", cere Sándor Varga, un locuitor din zonă.

În subsolul casei pompierii au descoperit mormane uriaşe de gunoi, strânse de oamenii fără căpătâi. Salvatorii au stins repede flacoanele şi cartoanele care ardeau mocnind, iar în timpul operaţiunii au găsit într-una dintre cele trei încăperi rămăşiţe umane.

"În timpul îndepărtării efectelor negative ale evenimentului echipajele de pompieri militari au descoperit un schelet uman, care nu era însă afectat de incendiu", a precizat lt. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

"S-a descoperit cadavrul unei persoane credem noi de sex masculin, avea haine bărbăteşti care era parţial mumificat şi scheletizat. Acest cadavru a fost găsit decapitat, nu se găseşte craniul", explică Cristian Ardelean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Procurorii încearcă să afle identitatea bărbatului şi să stabilească dacă este vorba despre o crimă. Au cerut ajutorul medicilor legişti, care vor investiga cauzele morţii necunoscutului.

Casa în care a fost făcută descoperirea este proprietatea unui orădean plecat în Statele Unite acum două decenii. O funcţionară de la Oficiul de Cadastru a încercat să-l pună mâna pe imobil prin fals, dar a fost descoperită şi a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare.

reporter: Edina Szomoru
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri