Câinii campioni s-au întrecut lângă Oradea

Data publicării:
concurs canin

Dragostea pentru animale a fost mai puternică decât canicula, sâmbătă, lângă Oradea. Temperaturile extreme care au marcat în weekend vestul României nu au împiedicat sute de proprietari de câini din România și din străinătate să vină la una dintre cele mai importante competiții chinologice din țară.

Henka este un brac german de aproape doi ani și este campionul României la categoria sa. După ce a fost evaluat și observat de arbitri, câinele a fost votat drept unul cu o valoare foarte mare, motiv pentru care a și primit titlul.

"În primul rând trebuie să aibă o statură și o osatură plăcută, frumoasă. Ei trebuie să fie niște câini armonioși care să se întindă în câmp, să lucreze cu plăcere. Pentru asta exersăm foarte mult", spune Cristian Paler, proprietarul câinelui.

"Trebuie să știți că în urma acestor titluri, câinii, dacă obțin în trei țări diferite, acest titlu devin campioni internaționali de frumusețe", a explicat Valentin Călin Mitra, organizatorul competiţiei.

La fel ca proprietarul Hencăi, alte aproape 400 de exemplare din 105 rare au încercat să obţină unul din titluri. Fiecare dintre stăpâni şi-a lăudat companionul și a explicat care sunt calitățile lui.

"Este foarte util în special pentru nasul său; are unul din nasurile cele mai bune și este folosit să caute oameni, animale și să ajute poliția pentru găsirea persoanelor dispărute", spune un participant.

Nu doar proprietarii de câini au fost entuziaști să participe la această competiție, ci și vizitatorii interesați să găsească un câine potrivit: "Eu recomand să se vină la astfel de expoziții mai ales pentru familiile care își doresc să se achiziționeze un câine; au posibilitatea să vorbească cu crescători de diferite rase și să aleagă rasa potrivită."

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri