Călător prin lume, cu buzunarul gol. Un tânăr a reuşit să viziteze 14 ţări cu buget foarte redus

Data publicării:
calator

"Am vrut să explorez lumea, să văd ce are să-mi ofere, aşa că am decis, într-o zi, să renunţ la jobul meu pentru că nu am mai vrut monotonie şi rutină."

Asta se întâmpla în martie 2013, când Bogdan Budai a demisionat din postul dintr-o multinaţională, ca să-şi împlinească visul de-a vedea lumea. "Pur şi simplu am hotărât să rup tiparele şi să-mi fac eu legile şi regulile mele, să văd dacă se poate şi am descoperit că se poate."

Cu doar 500 de euro în buzunar şi cu un rucsac în spate, Bogdan a ajuns prima dată în Ungaria. Rând pe rând a trecut prin alte 12 ţări europene, înainte de a se întoarce acasă.

"Toată călătoria mi-am făcut-o cu autostopul. Au fost două momente în care nu am folosit maşina, dar tot gratuit am călătorit, inclusiv cu avionul şi cu feribotul. Nişte prieteni şi fratele meu mi-au plătit drumul, practic tot fără bani."

Nici pentru cazare şi masă tânărul nu a plătit. În schimb, a muncit "de la fermă şi grădinărit până la hostel şi recepţie. Multe dintre lucrurile pe care le-am făcut nu le ştiam înainte şi am ales să le învăţ, iar pentru mine a fost şi mai satisfăcător faptul că învăţam lucruri noi şi pentru asta primeam şi cazare şi masă."

Nu doar că s-a descurcat cu sume mici, dar la finalul călătoriei de aproape trei ani a şi adus bani acasă.

"În primul an am cheltuit 300 de euro, după care, în anul următor, nu am mai avut cheltuieli şi chiar am reuşit în următorul an şi 9 luni să-mi strâng banii înapoi, pe care i-am cheltuit şi chiar să mă întorc cu un pic în plus", spune Bogdan Budai.

Întors în ţară în toamna anului trecut, Bogdan a pornit într-un altfel de tur. De data aceasta prin ţară, unde le împărtăşeşte şi altora experienţa trăită.

"Vreau să-i învăţ pe oameni cum să călătorească alternativ, nu neapărat folosindu-se de bani sau cu un buget mic", explică tânărul.

"Am fost interesat, şi eu vreau să călătoresc cândva, fără bani, numai cu o geantă, plecând undeva, probabil în Est şi vreau să culeg idei, experienţe", spune un tânăr care a ascultat istorisirile călătorului.

Bogdan Budai va ajunge, în perioada următoare, în mai multe oraşe ale ţării, unde îşi va povesti aventura.

Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri