Călători de meserie. Un grup de tineri călătorește prin țară pentru a-i descoperi frumusețile

Data publicării:
zig zag cu foto

Pasiunea pentru drumeție și mai ales pentru aventură i-a unit pe cei 14 tineri cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani. Anul trecut, în vară, au decis să cutreiere România în lung și-n lat în căutarea celor mai spectaculoase zone ale țării.

"Practic ne-am ars corăbiile cu toții, ne-am lăsat job-urile și am început să călătorim în direcția visului nostru", spune Alexandru Damaschin, membru al grupului Zig-Zag prin România.

"Mie îmi place să spun acum că sunt în aventura vieții mele", completează Laura Chihaia.

Înarmați cu reportofoane, aparate foto și camere de filmat, tinerii inventariază cele mai importante obiective turistice din zonele pe care le vizitează. Fotografiază şi filmează tot ce li se pare interesant. Nu s-au mulțumit cu atât și peste tot pe unde ajung le ascultă poveștile oamenilor.

"Prin cărțile pe care noi le scriem, prin fotografiile pe care le facem prin videoul pe care îl vom crea cei de aici, curioșii, vor afla ce lucruri frumose și ce oameni cu povești de succes are Bihorul", explică Dumitru Pascariu, membru al grupului Zig-Zag prin România.

Munca este împărţită, astfel încât fiecare ştie exact ce are de facut. Pe lângă sponsorii oficiali, mişcarea Zig Zag se bazează pe venituri proprii şi mici filmuleţe de prezentare, realizate pe traseu. Până acum, grupul a ajuns în Botoşani, Suceava, Maramureş, Satu Mare şi Bihor.

La finalul călătoriei, tinerii vor să lanseze e-book-uri de promovare pentru fiecare zonă a ţării.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri