Călătorie cu avionul între Oradea şi Bucureşti, cu preţuri de la 90 de lei

Data actualizării: Data publicării:
avion1

De la Oradea la Bucureşti, cu avionul, la preţuri începând de la 90 de lei. E oferta pe care compania Blue Air o aduce ca alternativă pentru cursele spre Capitală ale Tarom, criticate pentru tarifele exagerate. Din 15 decembrie aceeaşi companie va opera şi pe ruta Oradea - Bucureşti - Iaşi. Blue Air a anunţat şi o cursă externă, disponibilă din martie 2017 spre Torino, de unde compania oferă legături spre Roma, Napoli şi Catania, în Sicilia.

Reprezentanţii companiei aeriene promit că mai bine de jumătate din locurile avioanelor de tip Boeing 747, cu o capacitate de 120 de persoane, vor fi oferite la 90 de lei. În acest preţ pasagerii vor beneficia de o băutură, o gustare şi de un bagaj de cală de până la 32 de kilograme. Cursele spre Bucureşti vor fi patru pe săptămână: lunea, miercurea, vinerea şi duminica.

"Am identificat în grila de zboruri dinspre Oradea spre Bucureşti spaţiul care nu era servit. Deci nu este intenţia noastră să venim şi să călărim un alt operator", susţine Tudor Constantinescu, directorul comercial al companiei Blue Air.

Cursele vor debuta pe 15 decembrie. Pasagerii care vor dori să ajungă la Iaşi vor rămâne în aeronavă şi îşi vor putea continua călătoria după o escală de aproximativ 30 de minute.

"Cele două regiuni nu sunt legate de o cale rutieră adecvată, iar oamenii vor să se întâlnească - regiunea de aici, cu regiunea Moldovei. Şi o să vedeţi că traficul va cere şi vom avea Iaşi - Oradea direct foarte curând", este de părere Marius Bodea, directorul Aeroportului Iaşi.

Cursa de Torino va opera din 26 martie 2017 şi va fi disponibilă în fiecare joi şi duminică. Preţurile vor începe de la 19,99 euro, însă bagajele de cală vor fi plătite separat. Pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească din Torino spre Roma, Napolia şi Catania, cu aceeaşi companie.

"Pasagerii vor putea să se îmbarce la Oradea, ajung la Torino. Torino, din punctul acesta de vedere este un petic semiromânesc putem spune. Avem angajaţi vorbitori de limba română acolo", a precizat directorul comercial al companiei Blue Air.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor au în plan să dezvolte curse şi către alte destinaţii din Europa.

"Suntem conştienţi că zona germană trebuie să o acoperim. În două direcţii avem discuţii în acest sens. Suntem conştienţi că avem nevoie de zona Spaniei, altceva decât Barcelona şi ducem discuţii în acest sens", a anunţat Sandor Pasztor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

În acest moment, aeroportul din Oradea gestionează săptămânal 13 curse. Din luna martie a anului viitor, numărul acestora va creşte la 35, operate de trei companii - Tarom, Blue Air şi Rynair.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri