Campanie pentru reciclarea deşeurilor. Fiecare orădean va primi saci menajeri şi o scrisoare de la primar

Data publicării:
campanie reciclare 260314

Fiecare asociaţie de proprietari din Oradea şi cei care locuiesc la case vor primi în aceste zile un pachet. Acesta conţine sute de saci menajeri, broşuri care descriu colectarea selectivă a gunoaielor şi o scrisoare de la primar. Localnicii sunt îndemnaţi să colecteze separat gunoaiele, pentru că anual cantitatea de deşeuri depozitate la halda ecologică trebuie să scadă cu 15%.

"Dorim să acoperim întregul oraş la locuinţele de blocuri în jur de 60 de mii de pachete, vor fi iar la locuinţele de la case în jur de 20 de mii", spune Francisc Branner, managerul haldei de sortare din Oradea.

"Din nefericire, nu am ajuns la un stadiu de civilizare totală şi paşii aceştia, în colaborare cu primăria şi comitetele de asociaţii, cred că sunt bine veniţi", consideră Aurel Trifan, preşedintele unei asociaţii de proprietari din Oradea.

Din toamnă, cei care mai amestecă gunoaiele vor fi avertizaţi, după care vor primi amenzi:

"Persoanele fizice - amendă cuprinsă între 300 şi 500 de lei, iar persoanele juridice - amendă între o mie şi 1500 de lei. Asociaţiile de proprietari şi persoanele fizice care vor colecta selectiv şi vor da dovadă de spirit civic în colectarea deşeurilor vor fi premiate", detaliază Mircea Stejeran, şef de serviciu în Primăria Oradea.

Anul trecut, în Oradea au fost reciclate 1900 de tone de deşeuri, o cantitate prea mică faţă de normele impuse de Uniunea Europeană. 

Anul trecut, de pe străzile din Oradea au fost adunate peste 40 de mii de tone de gunoaie.

reporter: Florina Fofiu
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri