Cana de fericire | Voluntarii Rotaract strâng fonduri pentru copiii fără posibilități financiare

Data publicării:
cana de fericire

O cană de fericire poate fi șansa unei educații normale. Este sloganul campaniei din acest an derulată de voluntarii Clubului Rotaract din Oradea. În schimbul unor donații, tinerii le oferă trecătorilor vin fiert, ciocolată sau cafea în căni speciale, personalizate. Banii strânși vor fi donați Centrului de zi din comuna Popești, care are nevoie de reparații capitale.

"- Bună! Aș dori o cană de fericire cu ciocolată caldă.
- De care dorești: caramel, albă, neagră?
- Albă."

Până pe 22 decembrie, astfel de dialoguri vor fi obișnuite la căsuța clubului Rotaract din cadrul Târgului de Crăciun din Oradea. Voluntarii sunt prezenți în Piața Unirii în fiecare zi, între orele 14 și 22.

"- Le oferim ca în fiecare an oamenilor care ne vizitează vin fiert, ceai cald, ciocolată caldă, în funcție de preferințe, în schimbul unor donații. Pot să își aleagă între cană de plastic, de porțelan, avem mai multe variante.
- Le pot lua casă, nu ?
- Da, sigur."

Voluntarii oferă și produse hand-made confecționate de copiii cu nevoi speciale. Dornici să ajute, mulţi orădeni au ales să poposească pentru câteva minute în fața standului.

"E excelent vinul, foarte delicios, merge perfect pe vremea asta rece mai ales că mi-au pus măr, scorțisoară, portocale."

"Ne putem lua o asemenea cană de fericire, plus să și ajutăm niște copii mi se pare că e foarte bine."

"Am fost în fiecare an aproape aici, am deja acasă o colecție de căni."

Banii strânşi în acest fel în cadrul celei de-a opta ediții a proiectului "Cana de fericire" vor ajunge la Centrul de Zi Prietenia din comuna Popești, unde învață peste 100 de copii.

"Aceștia au nevoie de reabilitarea termică a clădirii. Noi trebuie să reparăm acoperișul, să izolăm termic clădirea, să amenajăm curtea, să izolăm pereții. Accentul se pune pe educație, sunt copii cuminți, silitori", spune Andreea Costa, președintele Clubului Rotaract.

Anul acesta, proiectului "Cana de fericire" i s-au alăturat 18 cluburi Rotaract din 14 oraşe din ţară.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri