Căprioară atacată de câini în pădurea din Băile Felix

Data publicării:
caprioara sfasiata

Imaginile surprinse de un orădean în pădurea din staţiunea Băile Felix au stârnit o adevărată revoltă pe internet. Bărbatul a descoperit rămăşiţele unei căprioare, despre care crede că a fost atacată de o haită de câini. Orădeanul este convins că şi braconierii contribuie la reducerea numărului de căprioare din pădurea de lângă staţiune. Internauţii au reacţionat după postarea imaginilor şi au cerut autorităţilor să ia măsuri.

"O imagine dezolantă îi întâmpină pe cei care ajung în pădurea din staţiunea Băile Felix. În apropiere de una dintre aleile principale se regăsesc resturile unei căprioare despre care se crede că ar fi fost atacată de către câini", a transmis Anca Deac, reporter Digi24 Oradea .

Câteva oase, smocuri de blană şi mult sânge - sunt resturile pe care un orădean le-a găsit la marginea pădurii din Băile Felix. Se plimba, ca de obicei, alături de câinele său, când a făcut descoperirea. Bărbatul bănuieşte că sălbăticiunea a fost ucisă de câini.

"- Ce crezi că s-a întâmplat aici?
- Mai mult ca sigur a fost vânată de alţi câini.
- Crezi că sunt cu stăpân sau fără care sunt înfometaţi?
- Nu ştiu ce să zic, nu cred că ar fi fără stăpân, dar nu pot să zic sigur."

Orădeanul spune că şi braconierii contribuie la împuţinarea căprioarelor din zonă.

"Am găsit câteva capcane din acestea, gen noduri, în care un animal intră cu capul înainte şi se spânzură practic în sârma respectivă. Le-am îndoit pe care le-am găsit atunci, dar cine ştie câte pot fi aici pe marginea pădurii."

Un localnic îi dă dreptate: "Posibil să fie şi acte de braconaj. Ca număr sigur, căprioarele sunt din ce în ce mai puţine."

Imaginile cu macabra descoperire au fost postate pe o reţea de socializare şi au fost distribuite de câteva sute de ori. Internauţii au cerut autorităţilor să ia măsuri ca animalele să fie protejate.

Până la momentul difuzării acestui material, cei care ar putea să ofere detalii despre cine ar avea responsabilitatea să ia măsuri, nu au putut fi contactaţi.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri