Caravana Anticorupţie a ajuns la Oradea. Localnicii au fost sfătuiţi să denunţe orice tentativă de mită

Data publicării:
cort caravana anticoruptie

Orădenii care au trecut joi pe Corso au fost abordați de voluntari ai Organizației Pro Democrația și de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție. Au fost sfătuiți să nu închidă ochii atunci când funcţionari publici le cer mită, să anunţe DNA sau să sune gratuit la telefonul 0800 806 806.

"Scopul nostru este să educăm cetăţenii. Să trezim în conştiinţa lor spiritul civic, pentru că o ţară civilizată pleacă cu o educaţie bună, de la o educaţie sănătoasă", spune Daniel Moldoveanu, de la Direcția Generală Anticorupție.

Cei care au vizitat cortul montat în centrul oraşului au primit materiale informative şi tricouri inscripţionate cu mesaje anticorupţie. Acţiunea a fost apreciată de orădeni.

"Este foarte bine venită, dar trebuie susţinută cu faptele autorităţilor."

Alţii cred că ar fi utilă mai multă discreţie: "Cred că ar fi bine să tăcem şi să facem."

Caravana Anticorupţie s-a aflat miercuri şi în Baia Mare. Localnicii au putut trece printr-un labirint construit din panouri pe care elevii au scris mesaje anticorupţie. 

Până acum, acţiunea a avut loc şi în Tulcea şi Brăila. Săptămâna viitoare caravana va ajunge în Ploieşti, Timişoara, Hunedoara şi Sfântu Gheorghe.

Reporteri: Gabriel Bonaciu, Kristi Kosa
Operatori: Constantin Gheorghiţă, Kristi Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri