Carnavalul Florilor ajunge luni la Oradea

Data publicării:
care alegorice Oradea

Carnavalul Florilor se mută de luni la Oradea. Patru care alegorice, dintre care unul reprezintă cele două oraşe organizatoare, vor parcurge mai mulţi kilometri prin reşedinţa Bihorului, până în Piaţa Unirii. În acest an însă, alaiul care va însoţi parada riscă să fie mai sărac, din cauza problemelor de comunicare dintre Primăria Oradea şi Consiliului Judeţean Bihor.

Din alaiul care însoţea anii trecuţi parada carelor alegorice prin Oradea au făcut parte, pe lângă majorete şi diverse organizaţii, şi actori ai Teatrului Regina Maria. Invitaţia de a participa la eveniment a fost făcută şi de această dată de reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune către organizaţia similară a Consiliului Judeţean Bihor, Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor. Rezultatul?

„Nu am primit un răspuns concret şi vom analiza în măsura în care alte organizaţii cu care noi am mai lucrat la alte evenimente vor fi interesate îi vom invita să participe”, a declarat Mihai Jurca, directorul executiv al APTOR.

Patru care alegorice vor sosi luni dimineaţă în Oradea pentru tradiţionala paradă. Traseul din acest an a fost modificat, astfel că punctul de plecare a fost mutat pe Bulevardul Decebal, aproape de intersecţia cu Bulevardul Dacia. Caravana va porni la ora 14 şi va ajunge 90 de minute mai târziu în Piaţa Unirii, pe strada Tudor Vladimirescu.

Organizatorii din Debreţin au anunţat că la această ediţie au folosit un număr record de flori naturale, aduse din Olanda.

Există foarte mari şanse ca după data de 20, duminică, ele să fie destul de obosite. Deci ar fi fost, poate, neplăcut, să aducem nişte care alegorice care sunt din flori naturale, sunt spectaculoase, dar care să nu mai fie atât de estetice”, a explicat Mihai Jurca.

Piaţa Unirii, locul unde vor ajunge carele alegorice, va fi animată încă de duminică. În acest loc va fi organizate spectacole de dans, teatru de păpuşi şi muzică tradiţională, dar şi Sărbătoarea Grâului, un eveniment pus la punct de Asociaţia Sfântul Ladislau.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri