Căruţe confiscate de la suspecţi de furt de lemne

Data publicării:
carute

Amenzi, procese penale şi... căruţe confiscate. Sunt sancţiunile suferite de mai mulţi bihoreni, suspectaţi de implicare în furtul de lemne. 15 dintre ei au rămas fără carul pe care anchetatorii spun că l-au folosit ca să sustragă lemne din păduri. Doar una dintre căruţe a rămas în custodia autorităţilor. În celelalte cazuri judecătorii au fost îngăduitori şi au returnat vehiculele posesorilor. Era singura lor sursă de venit, a venit justificarea.

Anul trecut, poliţiştii bihoreni au confiscat peste 3 mii de metri cubi de lemne, care fie au fost transportate fãrã acte, fie au provenit din tãieri ilegale. În total, prejudiciul a ajuns la 465 de mii de lei. Când a fost vorba de sancţiuni, oamenii legii au dat amenzi de peste un milion de lei.

În plus, „au confiscat 20 de mijloace de transport folosite la transportarea materialului lemnos fără documente justificative”, a precizat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Pe lângã câteva furgonete, poliţiştii au confiscat nu mai puþin de 15 cãruţe. Toate au fost folosite de hoţii de lemne din mediul rural.

„Această căruţă a fost confiscată de poliţiştii din Holod în urmă cu o săptămână şi jumătate, după un transport de lemne furate. Oamenii legii nu o pot scoate la licitaţie şi nu o pot valorifica, aşa că a fost adusă aici în curtea primăriei unde există şi o cameră de supraveghere”, a transmis Claudiu Mihuţ, reporter Digi24 Oradea.

Cãruţa nu valoreazã mai mult de 500 de lei şi va rãmâne în custodia autoritãţilor pânã la o decizie a judecãtorilor. Este singura rãmasã în custodia Poliţiei Bihor.

În ultimele luni judecătoriile din judeţ au decis să le înapoieze hoţilor căruţele folosite la furtul de lemne. Asta deoarece utilajele reprezintă singura lor sursă de venit.

Suspecţii şi-au primit cãruţele înapoi şi le pot folosi doar pânã la pronunţarea unei sentinţe definitive. Dacã vor fi condamnaţi, proprietarii îşi vor pierde mijloacele de transport. Acestea vor fi vândute ulterior, iar banii vor ajunge în bugetul statului.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri