Câştigătorii alegerilor trebuie validaţi până cel târziu pe 27 iunie

Data publicării:
investire alesi

Până la preluarea mandatelor, care se va face în aproximativ trei săptămâni, conducerea localităţilor va fi asigurată de vechile consilii locale şi de foştii primari.
Un caz special este în Beiuş, unde primarul Adrian Domocoş a fost destituit luni în urma sentinţei judecătoreşti prin care a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. În această situaţie, locul său va fi ţinut de unul dintre viceprimari.

"L-am sunat personal și i-am spus, am emis ordinul, începând de astăzi dumneata reprezinți municipiul Beiuș. Ca drept de semnătură și ca tot ceea ce înseamnă, până când va fi validat noul consiliu", spune Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor.

În urma mai multor situații înregistrate în judeţ şi în ţară, unde sute de oameni și-au făcut viză de flotant în alte localități cu câteva zile înainte de alegeri, prefectul Claudiu Pop a înaintat o propunere Ministerului Afacerilor Interne.

"Poate ar fi oportun ca cei care își schimbă adresele de domiciliu cu mai puțin de 30 de zile să poată vota doar la adresa de domiciliu și nu la adresa de flotant", spune prefectul de Bihor.

Alegerile locale de duminică au costat în Bihor 5,4 milioane de lei. Banii au fost folosiţi pentru tipărirea buletinelor de vot, amenajarea secţiilor de votare şi plata persoanelor angajate pentru scrutin.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri