Câştigurile din jocurile de noroc, impozitate diferenţiat, în funcţie de nivelul lor

Data publicării:
jocuri de noroc

Până acum, câştigurile realizate la jocurile de noroc erau impozitate cu 25%. Taxa era aplicată asupra venitului net realizat într-o zi de un organizator sau plătitor. Cei care nu câştigau mai mult de 600 de lei erau scutiţi.

O dată cu modificările aduse Codului Fiscal, acest prag a fost eliminat şi a fost introdusă taxarea în funcţie de nivelul veniturilor. Astfel, impozitul pe câştigurile la jocurile de noroc este de 1%, 16% sau 25%. În plus, organizatorii jocurilor de noroc sunt obligați să păstreze o evidenţă a câştigătorilor, pe care să o declare Fiscului.

Impozit pe jocurile de noroc
- 1% pentru sumele până în 14.999 euro
- 16% pentru sumele cuprinse între 15.000 şi 99.999 euro
- 25% pentru sumele care depășesc 100.000 euro

"Impozitele sunt mai mari", consideră Nelu Marițan, organizator de jocuri de noroc. "Asta înseamnă că veniturile vor fi mai mici, dar este deocamdată e numai o prognoză, pentru că rămâne de văzut câţi operatori vor rămâne pe piaţă şi... aşteptăm normele."

Cei care obțin venituri din jocuri de noroc sunt obligaţi să depună la Fisc, până pe 25 mai, o declaraţie pentru câştigurile obţinute. În acest fel va fi stabilit impozitul datorat.

"Nu mi-se pare corect să se impoziteze câștigurile."

"Banii impozitați nu se văd nicăieri, sunt furați și este un furt justificat."

"Ordonanța a apărut ca urmare a extinderii tipurilor de jocuri de noroc. Toată plaja de jocuri de noroc va fi impozitată, indiferent de modalitatea de desfășurată a acestor jocuri de noroc", atenţionează Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Finanţelor Publice Bihor.

Noile reglementări vor intra în vigoare pe 13 februarie 2015.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş/ Editor montaj: Zoltan Bozsodi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri