Cea mai mare campanie din ţară pentru prevenirea consumului de droguri se desfăşoară în şcolile din Bihor

Data publicării:
campanie

Campania derulată sub sloganul „Spune STOP consumului de droguri, discriminării şi violenţei!" a început în luna februarie. De atunci, jandarmii şi specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor au desfăşurat 84 de acţiuni în 38 de şcoli din judeţ. Sfaturile şi observaţiile au ajuns până acum la aproape 3000 de elevi din zona oraşului Beiuş, a comunelor Tinca şi Dobreşti, dar şi din localităţile din jurul Oradei.

"Copiii au fost extrem de interesaţi de discuţii şi au participat în număr mare", a remarcat Daniela Duma, inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar Bihor. 

„Campania are ca scop prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, denumite generic „etnobotanice", în special la nivelul populaţiei şcolare cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani", a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, maiorul Ioan Bogdan. Organizatorii vor aborda şi detalii legate de răspunderea penală şi cea contravenţională a tinerilor care poate apărea în anumite situaţii.

Mesajul general al campaniei este „Consumul de droguri duce şi la violenţă!". "Activităţile se vor desfăşura pe parcursul a 22 de luni, până în decembrie 2016, în toate şcolile din Bihor", a precizat subcomisarul Ilinca Şandor, din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri