Ceartă pe locurile de casă într-o comună de lângă Oradea

Data publicării:
cearta alparea 240614

Pavel Negrău, ultimul preşedinte al Asociaţiei Alpăreana 60 din comuna bihoreană Oşorhei, îi acuză pe fostul responsabil, Dumitru Merce, şi pe Carmen Ilieş, funcţionară în Primăria Oşorhei, că în 2006 au împroprietărit persoane care nu au avut niciodată teren în composesoratul din Alparea.

"La poziţia 293, doamna Ilieş Carmen, topografa primăriei, împreună cu soţul ei, Ilieş Vladimir, au efectuat 84 de parcele din composesorat pe care le-au întăbulat pe persoane fizice", spune Pavel Negrău, fost preşedinte al Asociaţiei Alpăreana 60.

Atât fostul preşedinte al asociaţiei din Alparea, în prezent consilier local al comunei Oşorhei, cât şi funcţionara primăriei neagă acuzaţiile aduse.

"Nici un fals nici în titluri, nici în cartea funciară, toate s-au făcut prin notariatul de stat, plus OCOTA, acolo nu se pot face falsuri", susţine Dumitru Merce, fost preşedinte al Asociaţiei Alpăreana 60.

"Nici eu, nici soţul meu nu avem acces acolo", a precizat Carmen Ilieş, consilier la Primăria Oşorhei.

"Terenurile sunt ale oamenilor, Primăria nu a vândut şi nici nu a făcut schimb de terenuri cu nimeni de acolo. Cei care vor suporta aceste consecinţe vor fi cei care sunt acolo şi răspund de aceste treburi", a declarat Ioan Pop, primarul comunei Oşorhei.

Actualul conducător al composesoratului a găsit explicaţia pentru scandalul din localitate. "Interese între foştii preşedinţi. Pentru că Merce nu i-a dat sa facă schiţele pe locurile de casă lui Negrău şi acum sunt răutăţi personale", consideră Florin Purda, preşedintele Asociaţia Alpăreana 60.

Acum, oamenilor care şi-au construit case pe terenurile parcelate le e teamă că le vor fi dărâmate locuinţele.

"Pe mine cine mă despăgubeşte? Pentru că am făcut nişte acte legalizate, am fost la notar, tot ce trebuie şi acum vin că ne dărâmă casele", spune Gabriel Fildan, proprietarul unei case ridicate în Oşorhei.

Cât a fost preşedintele Asociaţiei Alpăreana 60, Pavel Negrău a cerut in instanţă anularea tuturor actelor de parcelare care au fost efectuate pe păşunile din composesorat începând cu 2006, pe motiv că au fost făcute ilegal.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Ciprian Platona

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri