Cei mai cunoscuți utilizatori români ai canalului Youtube au venit la Oradea

Data publicării:
youtube 260115

Cei mai cunoscuți utilizatori ai canalului Youtube au venit duminică la Oradea pentru a-și împãrtãși din experiența cãpãtatã în online. Reacția publicului orãdean a fost peste așteptãri: peste 2000 de orãdeni au venit în centrul comercial de pe Calea Aradului sã-și cunoascã preferatul din mediul virtual.

"Este singurul eveniment de acest tip din ţară. Au mai fost două evenimente de acest tip, dar au fost cu public închis", susţine Melinda Fodor, reprezentanta centrului comercial.

Cei mai mulți dintre cei care fac acum bani serioși cu ajutorul Youtube au început sã posteze din joacă. Bianca Adam are un clip cu aproape 700 de mii de vizualizãri, în care nu face altceva decât sã rãspundã unor provocãri lansate de fani.

"A fost un impact pe youtube și am zis că nu pot să îi dezamăgesc, să nu continui. Așa a devenit și o pasiune și acum un job", spune Bianca.

Pe scena centrului comercial din Oradea au mai urcat, printre alţii, cei de la Sector 7, bihoreanul Vlad Coste, Friends Show și Ciprian Cătunescu, cunoscut publicului sub apelativul Unguru' Bulan.

"Se poate trăi chiar bine din asta. Sunt familii care nu câștigă chiar atât cât poate câștiga un youtuber bun, cu un canal bun", spune "Unguru' Bulan".

Pentru a face bani cu un cont de youtube ai nevoie de o idee, dar și de câțiva pași obligatoriu de parcurs.

"Există această posibilitate de a face parteneriat cu youtube-ul. Prin intermediul unui cont Google Adsence poți să activezi clipurile youtubeul pentru monetizare. Cam pe la câteva zeci, sute de mii de vizualizări deja îți asigură un venit constant", explică Arthur Webber, inginer IT.

Conform Google, YouTube are 6,5 milioane de utilizatori unici zilnic în România.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Cristian Rusu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri