Cei mai "vânaţi" infractori din Bihor au adunat peste 120 de ani de închisoare

Data publicării:
criminalisti

Sebastian Decebal Cionca, de 37 de ani, din Oradea. Înălțime - 1 metru și 80 de centimetri, ochi căprui, păr brunet și constituție atletică. Sunt datele de identificare ale unuia dintre cei mai vânați infractori români din ultimii 20 de ani. Cionca este căutat de Interpol pentru că se sustrage executării unei pedepse de 15 ani de închisoare pentru omor. 

Pe 24 ianuarie 1997, orădeanul a vrut să îi fure portofelul unui cetățean turc, pe care l-a atacat cu o bâtă de baseball. Loviturile violente primite de victimă în cap i-au fost însă fatale. 

Sebastian Cionca a fost prins în Ungaria, dar polițiștii maghiari l-au eliberat pentru că documentele de extrădare nu au fost trimise în termenul legal.

"Acesta este urmărit național și internațional iar polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale efectuează activități specifice în continuare pentru depistarea acestuia", spune subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

18 bihoreni sunt daţi în urmărire generală

Pentru faptele lor au primit 128 de ani de închisoare, însă niciunul dintre ei nu a petrecut nici măcar o zi în spatele gratiilor. Cei mai mulți au la activ furturi și infracțiuni de ordin economic. 

Cel mai căutat este Gheorghe Pop, cunoscut și sub apelativul de Ghiță Urechilă. Acesta folosea identități false ca să cumpere de la mai multe firme produse pe care le plătea cu file cec fără acoperire. După ce a produs un prejudiciu de 150 de mii de lei, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Nu a stat nicio zi după gratii, pentru că a fugit din țară cu acte false.

Un alt fugar notoriu este Mihai Peter. Era cunoscut sub numele de "Alpinistul", din cauza metodei prin care fura din locuințe: se lăsa cu frânghia până în dreptul balconului, spărgea geamul și le deschidea ușa complicilor.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri