Cer modificarea legii. Asociația Municipiilor propune măsuri pentru evitarea tragediilor

Data publicării:
Ilie-Bolojan

Ilie Bolojan susţine că nicio lege nu le permite autorităţilor locale să pună condiţii pentru obţinerea de către un local a autorizaţiei de funcţionare: "În momentul de față o primărie nu are nici un act normativ, o lege care să-i permită să pună condiții pentru obținerea unei autorizații de funcționare! Nu există așa ceva!"

Ca situaţia să fie remediată cât mai repede, Asociaţia Municipiilor a venit cu mai multe propuneri.

"Am cerut această posibilitate de a stabili politici locale în ce privește taxarea alcoolului pe timp de noapte. Cei ce autorizează trebuie să fie un compartiment, cei care controlează un alt compartiment. Astfel se previne corupția și acoperirea între colegi", a declarat președintele executiv al Asociației Municipiilor din România.

Asociația Municipiilor a cerut ca autorităților locale să le fie permis să ridice mașinile care blochează accesul ambulanțelor sau al pompierilor: "O să se întâmple o nenorocire în România, nu va dura mult e chestiune de timp până când niște iresponsabili o să parcheze mașinile te miri pe unde."

"Ridicările ar trebui să se facă în măsura în care blochează accesul în instituții publice, unde se îngreunează accesul și la ieșirea din instituții", explică Gheorghe Pintea, managerul Serviciului de Ambulanță Bihor.

Pentru ca propunerile să nu rămână doar simple idei, Ilie Bolojan le va propune tuturor parlamentarilor din Bihor să inițieze legi în acest sens.

Lucia Varga, parlamentar PNL de Bihor: "Mă voi implica în corectarea legislației, astfel încât să nu mai avem autorizări date fără asigurarea condițiilor de deplină siguranță pentru cetățeni."

Florian Bodog, parlamentar PSD de Bihor: "Amenzile cu privire la contravențiile ce privesc siguranța cetățeanului - da, consider că trebuie majorate."

Szabo Odon, parlamentar UDMR de Bihor: "În acest context și acest demers trebuie continuată descentralizarea tuturor activităților de autorizare și întărirea la nivel central a tuturor organelor de control."

În opinia orădenilor, astfel de măsuri trebuie aplicate repede.

"Probabil și la presiunea străzii și a oamenilor eu cred că se accelerează."

"Ceea ce se întâmplă la noi în țară este din cauza corupției și nu cred că se va schimba ceva prea curând."

Primele discuții pe această temă ar putea începe în următoarele săptămâni.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri