CICLISM. Florian Bissinger, primul tricou galben în Turul Bihorului

Data publicării:
PROLOG

Cu adversari ce se laudă cu podiumuri în Turul Spaniei sau al Italiei, germanul a îmbrăcat primul tricou galben pe care speră să-l păstreze şi după etapa întâi. Îi va fi însă foarte greu pentru că italienii de la Androini Giocatolli, cei care l-au şi urmat pe podium, vor încerca azi, pe parcursul celor 123 de kilometri către Padiş, să îl detroneze.

„Nu a fost uşor, dar sunt foarte fericit că am realizat cel mai bun timp la finele acestei etape", a mărturisit Florian Bissinger, component al echipei WSA Greenfile.

Cel mai bine clasat ciclist român după prologul din Turul Bihorului a fost Daniel Crista, de la Tuşnad Cycling. Acesta a încheiat cursa pe locul 12, în vreme ce Serghei Ţvetcov a venit în spatele acestuia.

„Pe mine mă avantajează cursele mai scurte şi mai explozive. Mă bucur că am reuşit să fac un rezultat destul de bun şi pentru echipă şi pentru România", a declarat Daniel Crista.

„Mă bucur că un ciclist român reuşeşte să se afirme aici şi termină în Top15 prima etapă a Turului Bihorului", a precizat Eduard Novak, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism.

Sâmbătă cei 150 de ciclişti se vor întrece pe traseul Oradea-Nuşfalău-Marghita-Săcuieni-Oradea. Duminică, în ultima rundă, traseul va începe de la Oradea, va trece prin Marghita, Pădurea Neagră, Aleşd şi Alparea şi se va termina în reşedinţa de judeţ.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri