Clipele de după atentat, prin ochii unui francez

Data publicării:
Charlie Hebdo

(Materialul a fost pus la dispoziţia Digi24 Oradea prin amabilitatea lui Jérôme Garro. Imaginile au fost filmate de Gaspard Augendre, Flavian Charuel şi Alexis Guilleux)

"E miezul zilei. În centrul Parisului se aud sirenele. Pompieri, poliţişti şi jurnalişti, toţi merg spre Bastilia, lângă redacţia Charlie Hebdo."

Aşa începe materialul realizat de Jerome Garro. Tânărul este student la jurnalism, iar miercuri, când Agentia France Presse a anunţat atacul de la Charlie Hebdo, era la facultate. Nu a stat nici o clipă pe gânduri. S-a urcat într-un taxi şi a plecat către locul masacrului.

"Eram în taxi când am primit noi informaţii legate de împuşcături. Am aflat că sunt 10 morţi. Pe măsură ce mă apropiam, am văzut tot mai multe ambulanţe, ziarişti, poliţie. Am ajuns la locul împuşcăturilor după 10 minute de mers cu maşina", povesteşte tânărul.

"Mai încolo, pe bulevard, martorii atentatului şi rudele victimelor sunt luaţi de autobuze aduse de Regia de Transport."

Ajuns în faţa redacţiei Charlie Hebdo, Jerome a stat de vorbă cu alţi jurnalişti care se aflau acolo.

"Ce s-a întâmplat e atât de grav, că nici nu se poate exprima în cuvinte. Nu trebuie să cedăm în faţa unor asemenea atacuri", spunea Serge Moati, jurnalist.

Christophe Deloire, jurnalist, "Reporteri fără frontiere": "Un asemenea atac nu s-a mai pomenit. E o zi neagră pentru istoria presei franceze."

Emmanuelle Cosse, politician: "Lumea trebuie să se trezească şi să-şi amintească de valorile ţării noastre."

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Tiberiu Catrişcău

Editor montaj: Călin Lazău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri