Colectarea selectivă, premiată de autorităţile din Oradea

Data publicării:
BETA premieri selectiv

Asociaţia de proprietari Şansa din cartierul Rogerius este una dintre cele zece asociaţii cu cele mai bune rezultate la colectarea selectivă a deşeurilor în Oradea. Premiul lor este un voucher în valoare de 1.500 de lei, bani care vor putea fi cheltuiţi pentru modificarea ţarcurilor de containere.

"Se va putea instala la fiecare incintă de protejare a pubelelor câte o instalaţie care să ermetizeze practic această incintă. Înăuntru se va intra doar cu cartela cu care ai acces în scara blocului în care locuieşti", a detaliat Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea.

Chiar dacă Oradea se situează printre oraşele cu cele mai bune rezultate la colectarea gunoiului reciclabil din ţară, datele arată că procentul este încă foarte scăzut.

"12% este procentul acelor persoane, locuind la bloc care colectează selectiv, iar 20% sunt cei care sunt implicaţi la case", susţine Zoltán Pásztai, directorul haldei ecologice din Oradea.

Orădenii care au înţeles cât de importantă este colectarea selectivă spun că separarea diferitelor tipuri de deşeuri nu necesită un efort în plus din partea lor.

"La un moment dat ţi se pare atât de normal încât nu-ţi vine să arunci flaconul unde arunci restul gunoiului."

Halda ecologică a premiat şi 30 de proprietari de casă care au colectat selectiv în ultimele 4 luni. Orădenii de la case au primit câte un container cu o capacitate de 300 de litri în care pot face compost.

reporter: Edina Szomoru 
operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri