Colecţii, la vânzare. 30 de colecţionari au adus obiecte vechi la Târgul de Antichităţi

Data publicării:
BETA targ vechituri

Târgul de antichităţi a reunit 30 de colecţionari din Bihor şi din judeţele învecinate. Aceștia au adus cu ei sute de obiecte reprezentative pentru culturi şi intervale de timp diferite. Radu Mesaroş colecţionează monede româneşti de aproape patru decenii, perioadă în care a adunat câteva sute de bănuţi.

"În general numismatică, dar nu orice, ci numai din România, altceva nu mă interesează - perioada 1867 până astăzi. O colecţie de România cuprinde, cred, vreo 500 de monede; nu o am pe toată, pentru că sunt lucruri mai greu de găsit."

Şi Iosif Florea adună lucruri vechi de ani buni. În colecţia sa se regăsesc bijuterii, argintărie, sfeşnice, statuete, dar si tablouri şi chiar instrumente muzicale. În plus, cei care trec pe la standul său profită de cunoştinţele sale în materie de istorie.

"E o pasiune şi cred că e un lucru bun, mai vin părinţi cu copii şi te mai întreabă una alta. Toată lumea are de învăţat din lucrurile astea; cum se spune "trecutul ne spune viitorul"", spune bărbatul.

Deşi obiecte antice au fost cu sutele, cumpărătorii s-au lăsat aşteptaţi. Au existat însă şi iubitori de obiecte aparte care au profitat de acest târg ca să-şi întregească colecţia.

"- Ce obiect vechi aţi achiziţionat astăzi?
- Un ceas vechi, german, 1910, va trebui restaurat puţin, în rest e super ok.
- Sunteţi colecţionar?
- Da, am cel puţin 200 de ceasuri acasă."

Preţul antichităţilor poate ajunge până la câteva sute de lei în funcţie de obiectul ales.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri