Concert caritabil pentru o studentă bolnavă

Data publicării:
concert

Studenţii de la Stomatologie au organizat concertul la Universitatea din Oradea iar preţul biletului de intrare a fost de 10 lei. Banii adunaţi vor fi donaţi colegei lor Ioana Moca ce urmează să fie operată.

"Vrem să îi demonstrăm că suntem alături de ea, să poată să-şi îndeplinească visul de a deveni un bun medic şi de a ajuta pe cei sărmani şi bolnavi", spune un student.

"În cadrul campaniei "Student pentru student" s-a organizat acest an concertul "Un zâmbet de Crăciun". Se apropie sărbătorile de iarnă, toți trebuie să fim mai buni, să fim alături de cei care au probleme, de cei care sunt bolnavi, de cei care au nevoie de ajutorul nostru", susţine Florian Bodog, decanul Facultăţii de Medicină din Oradea.

Tânăra este studentă în anul întâi la specializarea Medicină Generală. În urmă cu câteva luni a fost diagnosticată cu o tumoare la creier şi a făcut chimioterapie timp îndelungat. Când a crezut că s-a vindecat boala a recidivat. Ioana a fost abandonată de părinţi când era mică şi acum trăieşte doar pensia bunicii.

"Oricare dintre noi ar putea fi in această situație și în aceste momente este important să demonstrăm că suntem uniți", spune un student.

"Ioana are nevoie de zeci de mii de euro pentru a-si face operația, așa ca noi încercăm să o ajutăm pe cât posibil. Este programată în luna februarie să efectueze o operație de transplant de măduvă; ca donator va fi sora ei mai mică",spune altul

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri