Concert pentru o bibliotecă

Data publicării:
concert tenor 110515

Născut şi crescut în Oradea, Alexandru Badea s-a întors acasă ca să cânte pentru o cauză nobilă. Tenorul, invitat frecvent al operelor din Viena, Berlin, Paris sau Washington, a acceptat invitaţia de a susţine un concert pentru strângerea de fonduri pentru biblioteca unui colegiu. Aceasta va purta chiar numele bunicului artistului, care a predat aici.

"Consider că e un cadou care mi s-a făcut şi când ţi se face un cadou, mai ales dacă ei m-au considerat pe mine vrednic să primesc cadoul lor, pe mine mă onorează lucrul ăsta", explică tenorul Alexandru Badea.

"Iniţiativa a pornit de la mama dânsului, care este fiica lui Augustin Cosma, cel care va da numele bibliotecii noastre", a precizat Renata Popescu, manager de proiect.

În prezent, biblioteca colegiului funcţionează într-un spaţiu total neportivit, unde sunt depozitate cele aproape 32.000 de volume. Pentru că există deja un alt spaţiu mai mare unde ar putea fi mutate toate aceste cărţi, şcoala nu trebuie decât să facă rost de bani pentru dotările necesare.

"Dorim să avem cabinet de limba română, patru săli de lectură, inclusiv tipografie dorim să avem prin care școala singură să-și poată scoate singură revista "Țara visurilor noastre"", a precizat Liana Bako, directorul Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu".

Tenorul Alexandru Badea a debutat în 1997 pe scenele europene. A cntat în concerte grandioase şi a fost invitat în spectacole susţinute de Andre Rieu sau Plácido Domingo.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri