Concurenţă acerbă la Medicină, în Oradea

Data publicării:
rezultate medicina

Printre candidaţii care au prins un loc la Facultatea de Medicină din Oradea se numără şi Mădălina. Are 20 de ani şi viseză de mică să devină medic iar marţi visul i s-a îndeplinit chiar dacă a intrat la forma de învăţământ cu taxă.

"Mă bucur foarte mult! 9,50 şi am intrat la taxă! E bine, e bine, sunt fericită!", spune Mădălina Ile.

La medicină generală au fost cei mai mulţi candidaţi - 601 pe 140 de locuri. La farmacie au fost 75 de candidaţi pe 50 de locuri.

Împreună cu tinerii s-au bucurat şi părinţii sau rudele celor care au susţinut examenul la medicină.

"Este ultima peste linie la asistenţi balneo-fizioterapie. Mă bucur foarte mult pentru ea."

"Eu zic că am avut candidaţi bine pregătiţi. Facultatea de medicină încă atrage mulţi candidaţi foarte bine pregătiţi atât din judeţ cât şi din zona limitrofă", a observat dr. Florian Bodog, decanul Facultăţii de Medicină din Oradea.

La stomatologie pe cele 85 de locuri au candidat 215 persoane, iar ultima medie a fost 8,72. La formele scurte de învăţământ, cum ar fi asistenţi balneokinetoterapeut, recuperare , radiologie-imagistică şi tehnică dentară, au fost înscrişi la concurs 261 de candidaţi pe 160 de locuri. În total, la Facultatea de Medicină din Oradea s-au înscris 1184 de candidaţi pe 485 de locuri. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate în 3 august.

Reporter: Bogdan Costea
Operatori: Gabor Szilagyi, Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri